• Lyžiarsky výcvikový kurz 2

          • Naša škola usporiadala tento rok aj druhý lyžiarsky výcvikový kurz pre žiakov 8.a 9. ročníka, ktorí sa nemohli v minulých rokoch na kurze zúčastniť z dôvodu pandemických obmedzení. Uskutočnil sa termíne 12.2.-17.2..2023 na Kubínskej holi v okrese Dolný Kubín. Žiaci, ktorí sa už lyžovať vedeli, zdokonalili svoje schopnosti a žiaci, ktorí lyžovať nevedeli, zvládli základy lyžovania. 

            Mgr. Roman Less

        • 14. február- Deň sv. Valentína
          • 14. február- Deň sv. Valentína

          • V tento deň sa ľudia obdarúvajú kvetmi, drobnosťami  a stretávajú sa na romantických miestach. Na našej škole Žiacka školská rada zorganizovala pre žiakov 2. stupňa v tento deň Valentínsku párty. Párty plnú hier, súťaží a tanca. 

             

          • Boli sme na divadelnom predstavení v Nitre

          • Dňa 9.2.2023 boli žiaci VII.A a VII.B v Nitre na divadelnom predstavení Robin Hood. Príbeh o bájnom šľachetnom hrdinovi Robinovi Hoodovi, ktorý žije v tajuplnom Sherwoodskom lese, okrem dobrodružstva, tajomstva, odvahy, lásky prináša pozitívne hodnoty ako boj proti bezpráviu, boj za spravodlivosť, ochranu utláčaných a chudobných. Predstavenie bolo pre deti poučné, urobené pútavou a zábavnou formou. Po predstavení sme sa presunuli na Nitriansky hrad, kde si žiaci pomocou komentovanej prehliadky prehĺbili dejepisné poznatky aj o Veľkej Morave a Cyrilovi a Metodovi. Pozreli sme si hradný areál s nádvoriami, nádhernú Katedrálu sv. Emeráma, dych berúci výhľad na Nitru z katedrálnej veže a zaujímavé Diecézne múzeum.

            Mgr. Michaela Janovická

          • Výlet do Opery SND v Bratislave

          • 2. 2. 2023 sa trieda VI. A namiesto zrušených polročných prázdnin vybrala do Bratislavy na operu.

            Pani učiteľka Florišová pre nás vybrala operu Čert a Káča. Bol to dobrý výber.

            Je to opera, ktorú skomponoval český skladateľ Antonín Dvořák. Je to brilantne rozpracovaná operná rozprávka pre deti, odohráva sa v troch dejstvách.

            Predstavenie trvalo takmer 3 hodiny s dvoma prestávkami. Na javisku toho bolo veľa! Veľa farieb aj  hudby, veľa akcie a mnoho krásy na javisku. Lahôdka pre oči aj uši, boli aj saltá, aj akrobati.

            Každé dejstvo rozprávky sa odohráva v inom prostredí – začína sa v krčme, kde drzú Káču nikto nechce vyzvať do tanca a ona by tancovala aj s čertom. Čoskoro sa jej želanie splní, keď sa zjaví tajomný, elegantný Marbuel. Čert! Čert Marbuel síce prišiel zobrať do pekla zlú Kňažnú, no žartuje s Káčou a sľubuje jej červený zámok. Káča mu na to najskôr naletí , no keď zistí, že ju vzal do pekla, začne mu nadávať – až sa jej zľakne celé peklo aj s Luciferom. Najkrajšia pasáž bola, keď v polovici prvého dejstva Čert lákal Káču, aby s ním išla do pekla a ospevoval svoj domov ako miesto, kde je všetko krásne červené a kde sa všetkým tak páči, že sa nikto odtiaľ nevrátil späť, pričom znie tajomná a podmanivá hudba. Toto bola asi jedna z najkrajších hudobných pasáží opery.

            Ale okrem kultúry sme ešte aj nakupovali, veľa jedli a prechádzali sme sa po nábreží Dunaja.

            Domov sme sa vrátili príjemne unavení a nadšení. Určite by som túto operu chcela vidieť ešte raz.

            Eva Turková, žiačka VI. A

          • Lyžiarsky výcvikový kurz

          • V termíne 22.1.-28.1.2023 sa 39 žiakov našej školy zúčastnilo na lyžiarskom výcvikovom kurze v Jasenskej doline okres Martin. Žiaci, ktorí sa lyžovať vedeli, zdokonalili svoje schopnosti. Tí, ktorí sa lyžovať nevedeli, zvládli základy lyžovania.

            Mgr. Roman Less

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN
            21 žiakov 1. stupňa dňa 30.1. recitovalo texty veselé aj vážne. Prednes poézie
            a prózy v školskom kole sa páčil žiakom aj porote: p. učiteľkám Guričanovej,
            Janegovej a Prítuľovej.
            Recitátori sa snažili zaujať a svoje básne a príbehy prednášali naozaj zaujímavo.
            Porota po neľahkom zvažovaní rozdala ceny a pochvaly.
            Próza: 1. miesto: Górna Adela / 4.A /
            2. miesto: Vereš David / 3.B /
            3.miesto: Bariaková Ema / 3.B /
            Poézia: 1. miesto: Zámečníková Stella / 4. C /
            2. miesto: Chvíla Jakub / 4.B /
            3. miesto: Vengrínová Alica / 3.B /
            Všetkým skvelým recitátorom ďakujeme za účasť a postupujúcim prajeme veľa
            šťastia v obvodnom kole. 

        • 2% z dane
          • 2% z dane

          • Vážení rodičia, pomôžte nám skvalitniť vyučovací proces v našej škole darovaním 2 % zo svojej dane. Zákon Vám umožňuje darovať 2 % daní neziskovej organizácii, akou je aj naše ZRPŠ. Využite, prosím, túto možnosť slobodne sa rozhodnúť a prejaviť nám svoju dôveru a podporu. Prispejte ku skvalitneniu našich aktivít v prospech Vašich detí. Ďakujeme!

            Tlačivo: Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane