• Ponuka jazykových komunikačných klubov angličtiny

          • Milí rodičia,

            Radi by sme upriamili vašu pozornosť na novinku, ktorú spúšťame na našej škole. Keďže vieme, aká je dôležitá komunikácia  v anglickom jazyku,  začíname  od budúceho školského roka spoluprácu s jazykovou školou " Mybrain Academy ", ktorá pomôže Vašim deťom v zlepšovaní komunikačnej angličtiny prostredníctvom "popoludňajších anglických komunikačných klubov " priamo u nás na ZŠ.

            Ide o úspešný projekt, obľúbený medzi žiakmi, ich rodičmi, ale aj učiteľmi na ZŠ, a to hneď z niekoľkých dôvodov:

            výučba angličtiny nadväzuje na preberané učivo a slovnú zásobu získanú počas vyučovacieho procesu z hodín angličtiny

            - pre žiakov 1. aj 2. stupňa

            - prostredníctvom myšlienkových máp dovysvetľuje gramatiku, zábavným a kreatívnym spôsobom zapája žiakov do konverzácie, zbavuje  strachu rozprávať v angličtine

            - výučba angličtiny prebieha v priestoroch školy, po skončení vyučovania, rodičia nemusia deti nikam voziť

            - skupiny sú malé s max. počtom 8 žiakov

            hodina 1 x do týždňa, 60 min, počas celého školského roka

            poplatok pre rodičov 25 eur na mesiac a poplatok za registráciu 30 eur.

            Tieto kluby fungujú už 12 rokov na základných školách s výbornými výsledkami.

             

            “S nami dieťa začína považovať anglický jazyk za jeho prirodzenú súčasť v živote, prestane sa ho báť. Pomocou našej metodiky odstraňujeme u dieťaťa bloky a strachy z používania anglického jazyka, dieťa sa uvoľní a začne plynule komunikovať.”

            Link na prihlášku, ktorú je potrebné vyplniť najneskôr do 15. 7. 2023.

            Harmonogram

            Web

          • Výlet do Žiliny

          • Dňa 15.6.2023 sme sa 7.b a 7.a zúčastnili na výlete do Žiliny, kde sme mali náučnú plavbu na pltiach na rieke Váh. Po plavbe sme sa vybrali na hrad Strečno. Na hrade bolo veľmi veľa zaujímavých exponátov a skvelý sprievodca. Výlet sme si veľmi pochvaľovali.

          • Výlet do Bratislavy

          • Dňa 1.6.2023 sme 7.b a 6.a boli na výlete v Bratislave. Navštívili sme výstavu Cosmos Discovery, kde bolo veľa zaujímavostí a exponátov z vesmíru. Po prehliadke výstavy sme sa presunuli do Aurélia, kde sme mali možnosť vyskúšať si veľa pokusov a vynálezov. Bol to veľmi poučný výlet.

        • Deň hier
          • Deň hier

          • Tak, posledná spoločná aktivita je za nami. Deti prvého stupňa sa na Dni hier mohli zabaviť a zasúťažiť si, utužiť kolektívy a popracovať na spolupráci a vzájomnej podpore a pomoci. Každá trieda si prešla šiestimi stanovišťami. Na základe získaných bodov sa rozhodlo o víťazovi. Trieda 4.B získala putovný pohár a všetci súťažiaci dostali džúsik, ale najmä si užili deň plný zábavy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň hier.

        • Farebný týždeň - PESTROFAREBNÝ DEŇ
          • Farebný týždeň - PESTROFAREBNÝ DEŇ

          • PIATOK - PESTROFAREBNÝ deň / odvaha

            Farebný týždeň sme dnes ukončili krásne prežitým dňom. Škola bola vyzdobená všetkými farbami a  my sme si obliekli čo najfarebnejšie oblečenie. Aj dnes bola pre deti pripravená súťaž - tentokrát v jedení špagiet s kečupom bez rúk. Všetci svojich spolužiakov povzbudzovali a aj sa na nich zasmiali. V triedach sme sa zamýšľali nad skutkami odvahy a najodvážnejší čin bude odmenený. Skvelú akciu sme ukončili našou piesňou - Úsmev, zatancovali sme si belgický tanec, ktorý sme trénovali celý týždeň a rozlúčili sme sa vytvorením spoločného diela -  všetci sme na veľkom hárku papiera zanechali odtlačok svojej dlane - každý z nich je jedinečný a spolu tvoria krásny celok. Ďakujeme za nezabudnuteľný týždeň plný zážitkov.

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň - PESTROFAREBNÝ DEŇ.

        • Výlet ôsmakov do Prahy
          • Výlet ôsmakov do Prahy

          • Milí čitatelia,

            sme žiačky 8.A a chceme Vám porozprávať o našom výlete v Prahe. Minulý týždeň, 14. až 15. júna, sme navštívili hlavné mesto Českej republiky. Cesta tam trvala takmer šesť hodín, ale stálo to za to.

            Prvý deň, po tom, čo sme sa ubytovali v hoteli, sme sa presunuli autobusom na Hlavní nádraží, kde nás už čakal náš sprievodca. Spolu s ním sme navštívili Múzeum voskových figurín Madame Tussauds, prezreli sme si Václavské námestie a Staré Mesto. Potom sme sa zastavili v nákupnom centre Palladium, kde sme si dali dobrý obed. Následne sme sa autobusom vrátili do nášho hotela Glóbus, kde sme mali voľný program. Večer sme zaspávali plní dojmov a s pocitom nedočkavosti, čo nás bude čakať ďalší deň.

            Nasledujúci deň po výdatných raňajkách sme sa opäť stretli s naším sprievodcom, ktorý nás zaviedol na Petřín. Vyšli sme na rozhľadňu, jednu z najvyšších pražských dominánt, odkiaľ bol nádherný výhľad na celú Prahu. Prehliadka pokračovala cestou k historickej budove Černínsky palác, v ktorej sídli Ministerstvo zahraničných vecí Českej republiky. Tam nám náš sprievodca porozprával veľa zaujímavostí o tejto budove. Dozvedeli sme sa, že v neďalekom kostole Pražská Loreta sa nachádzajú vzácne diamanty. Videli sme aj  nádherný Pražský hrad s Katedrálou Svätého Víta, navštívili sme Kráľovskú záhradu na Hradčanoch, kde sme sa cítili ako v rozprávke. Pomaly sme sa začali presúvať na Karlov most. Počas celej prehliadky tejto pamiatky pršalo, ale aj tak to naše dojmy nepokazilo. Nasledoval obed a po ňom cesta k autobusu, ktorý nás šťastlivo doviezol až domov.

            Sme nesmierne šťastní, že máme krásne spoločné zážitky. Za tie vďačíme našej triednej pani učiteľke, ktorá pre nás tento výlet zorganizovala, ale i pani učiteľkám, ktoré výlet s nami absolvovali. Ďakujeme.

                                                                                                          Žofka Pavlovičová a Eva Šimovičová

        • Zábavné popoludnie v ŠKD
          • Zábavné popoludnie v ŠKD

          • Pani vychovávateľky si počas dvoch dní pripravili pre deti zábavné popoludnie s rôznymi aktivitami. Deti mali možnosť si vyskúšať točenie kruhov okolo svojho tela, overiť si svoje zručnosti v hádzaní do terčov, na kôš, zhadzovaním kuželov, v skákaní cez kruhy, cez švihadlo, upevniť si svoju trpezlivosť pri hracích paneloch, ale aj si zašportovať pri futbale, či vyzdobení školské dvora kresbami.
            Aktivity si deti vyberali v rôznom poradí. Cieľom bolo vytvoriť príjemné popoludnie a upevňovať vzťahy.  Z tejto skvelej akcie vám ponúkame fotky.
            Pani vychovávateľky si počas dvoch dní pripravili pre deti zábavné popoludnie s rôznymi aktivitami. Deti mali možnosť si vyskúšať točenie kruhov okolo svojho tela, overiť si svoje zručnosti v hádzaní do terčov, na kôš, zhadzovaním kuželov, v skákaní cez kruhy, cez švihadlo, upevniť si svoju trpezlivosť pri hracích paneloch, ale aj si zašportovať pri futbale, či vyzdobení školské dvora kresbami.Aktivity si deti vyberali v rôznom poradí. Cieľom bolo vytvoriť príjemné popoludnie a upevňovať vzťahy.  Z tejto skvelej akcie vám ponúkame fotky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zábavné popoludnie v ŠKD.

        • Dôležité oznamy pre stravníkov
          • Dôležité oznamy pre stravníkov

          • Štvrtok 29.6.2023 –odhlásenie zo stravy

            Posledný možný termín odhlásenia je v stredu do 10.30.hod. Po tomto termíne už odhlásenie nebude možné.

            Piatok 30.6.2023 – deň vysvedčenia sú všetci stravníci odhlásení.

            Záujemcovia o obed v tento deň sa môžu prihlásiť najneskôr v stredu do 10.30 hod. osobne v kancelárii vedúcej školskej jedálne alebo telefonicky. / 0327461813/

            Podávať sa bude:

             Mrvenicová polievka s vajíčkom, Zeleninové rizoto so syrom, Kyslá uhorka

            Ďakujeme za pochopenie a ústretovosť!

                                                                                                Vaculíková – vedúca ŠJ

             

        • Farebný týždeň - MODRÝ DEŇ
          • Farebný týždeň - MODRÝ DEŇ

          • ŠTVRTOK - MODRÁ - nádej / súdržnosť

            Dnes sa nám všetkým splnil sen. Ráno sme síce museli vstať z postelí, ale prezliekať sme sa nemuseli a do školy sme šli rovno v pyžamkách. Ideálne modrých, ale našli sme medzi nami aj vianočné pyžamo :-) V triedach sme potom snívali ďalej svoje sny a zapísali sme ich do obláčikov. Veríme, že sa nám splnia, pretože ako sa hovorí - nádej (ktorá bola témou dnešného dňa) zomiera posledná. Súdržnosť dnes deti prejavili pri triednej súťaži v obliekaní. Bola to obrovská zábava a víťazná trieda obliekla jednej zo svojich spolužiačok 62 kusov oblečenia.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň - MODRÝ DEŇ.

        • Farebný týždeň - ŽLTÝ DEŇ
          • Farebný týždeň - ŽLTÝ DEŇ

          • STREDA - ŽLTÁ - RADOSŤ

            Naša škola sa postupne zafarbuje a dnes sme ju rozžiarili žltou farbou a našimi radostnými úsmevmi na tvárach. Kyslo sa na chvíľku tvárili iba deti, ktoré sa ako zástupcovia tried odhodlali zapojiť do súťaže v jedení citrónu. Víťazstvo bolo veľmi tesné, prvák a štvrták dojedli citróny v rovnakej chvíli, preto si o víťazstvo strihli. Potom sa už všetci iba usmievali, ba až smiali, najmä keď si navzájom vymieňali smajlíkov s vtipmi a smiešnymi odkazmi. Tak ako celý týždeň i dnes sme si zaspievali našu hymnu - Úsmev a užili sme si krásny slniečkovou farbou zaliaty deň.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň - ŽLTÝ DEŇ.

        • Farebný týždeň - ČERVENÝ DEŇ
          • Farebný týždeň - ČERVENÝ DEŇ

          • UTOROK - ČERVENÁ - láska / priateľstvo

            Dnes sme školu zaplavili červenou farbou. Deň sa niesol v duchu priateľstva a lásky. Výzvou dňa bolo, že nikto nesie chodiť sám. Po prvej hodine sa deti prvého stupňa zúčastnili súťaže o najdlhšiu reťaz z papiera. Deti nám ukázali ako krásne vedia spolupracovať a povzbudzovať sa navzájom. Reťazami sme si potom ozdobili pergolu a celý týždeň nám budú pripomínať, že sme navzájom prepletení a priateľstvom spojení ako oká na reťaziach. Na znak priateľstva si deti vymenili červené stužky priateľstva. Všetci sme sa spojili v jedno krásne veľké srdce a potom každý svoje malé srdiečko s menom nalepil do spoločného diela.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň - ČERVENÝ DEŇ.

        • Farebný týždeň
          • Farebný týždeň

          • Dnes sa na našej škole začal FAREBNÝ TÝŽDEŇ.

            Každý deň sa bude niesť v duchu jednej farby, ku ktorej je priradená i téma dňa.

            PONDELOK

            ZELENÁ dnes bola všade vôkol nás. Deti i pani učiteľky sa obliekli do zelenej farby a celý deň sa niesol v duchu ŠŤASTIA. Deti si posielali štvorlístky s prianiami, cez prestávku sa mohli osviežiť zelenou (kiwovo - mätovou) vodou, na tabuľu a do zošitov sme písali iba zelenou farbou, chodníky okolo školy sme tiež pokreslili nazeleno. V triedach prebehli súťaže o najzelenšie oblečenie a tiež o najkreatívnejšiu básničku o zelenej farbe. Deti domov odišli so šťastnými úsmevmi na perách.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň - ZELENÝ DEŇ.

        • Turnaj vo vybíjanej
          • Turnaj vo vybíjanej

          • Dňa 9.6. 2023 v rámci Dní mesta sa naša škola zúčastnila turnaja zmiešaných družstiev žiakov 1. stupňa základných škôl vo vybíjanej, ktorú organizovala Základná škola na Odborárskej ulici v Novom Meste nad Váhom. Vybojovali sme si krásne druhé miesto. 

        • Výlet žiakov 3.b
          • Výlet žiakov 3.b

          • Školský  výlet  3.B

                 15.6. sa naša trieda vybrala minibusom poznávať blízke okolie: časť Malých Karpát.

                V jaskyni Driny bolo krásne. Videli sme netopierov, hlboké priepasti aj vysoké komíny a stalagmity, ktoré rástli tisíce rokov.

               Prehliadka na Červenom Kameni sa nám tiež páčila. Dozvedeli sme sa o živote na hrade a obdivovali veľa zaujímavých predmetov z minulosti.

               Kúpili sme si kopec suvenírov a spokojní a šťastní sme sa vrátili domov.

            Náš výlet bol super.                                                               žiaci 3.B

             

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet žiakov 3.b.

        • O2 Športová akadémia Mateja Tótha
          • O2 Športová akadémia Mateja Tótha

          • Aj naša škola je súčasťou celonárodného programu olympijského víťaza Mateja Tótha. 

            Od apríla 2023 tréneri O2 Športovej akadémie Mateja Tótha aktívne vedú našich žiakov k pravidelnému pohybu. Vďaka prepracovanej metodike sa žiaci zlepšujú po športovej, zdravotnej aj mentálnej stránke, a to všetko zábavným spôsobom plným hier a súťaží. Vďaka všeobecnej pohybovej príprave, majú naši žiaci v akadémii možnosť sa neskôr venovať akémukoľvek športu a budú naň dobre pripravení.

            Možno aj niektoré z našich detí sa raz stane olympijským víťazom, dnes im vďaka programu akadémie dávame túto šancu 😊.

        • V Podjavorinskom múzeu
          • V Podjavorinskom múzeu

          • Pri príležitosti Dňa mesta sme so žiakmi VIII. A navštívili Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom. Celou expozíciou nás sprevádzali etnografka, historička a archeológ. Sme nesmierne vďační pracovníkom múzea za fundovaný a pútavý výklad o histórii nášho mesta.

        • Turnaj v bedmintone
          • Turnaj v bedmintone

          • Dňa 24.5.2023 sa na našej škole konal turnaj o pohár primátora mesta v bedmintone. Zúčastnili sa tri školy, a to ZŠ Ul. kpt. Nálepku, ZŠ Odborárska,,  ZŠ Tematínska. Na prvom mieste skončila Nálepkova, na druhom Tematínska a na treťom mieste Odborárska. Poradie žiakov v daných kategóriách je:

            Mladšie žiačky:

            1. Rebeka Pomajbová   

            2. Ema Kováčová  

            3. Tamara Školíková - žiačky zo ZŠ Ul. kpt.Nálepku

            Mladší žiaci:   

            1.Tobias Baranovič - ZŠ Tematínska 

            2. Miroslav Baranovič 

            3. Lukáš Petrikovič - žiaci zo ZŠ Ul. kpt.Nálepku

            Staršie žiačky:

            1. Barborka Pomajbová 

            2. Žofia Pavlovičová 

            3. Kristínka Matyášová - žiačky zo ZŠ Ul. kpt.Nálepku

            Starší žiaci:    

            1. Samuel Kubík - ZŠ Tematínska 

            2. Róbert Bartovic 

            3. Oliver Kuchta - žiaci zo ZŠ Ul. kpt.Nálepku

            Všetkým žiakom ešte raz GRATULUJEM !!!!    

            Mgr.Jana Matušovičová

        • Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa do 1.ročníka
          • Rozhodnutia o prijatí/neprijatí dieťaťa do 1.ročníka

          • Riaditeľstvo ZŠ oznamuje zákonným zástupcom detí, ktoré boli zapísané v našej škole do prvého ročníka pre školský rok 2023/2024, že rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa do školy si môžu vyzdvihnúť od pondelka 5. 6. 2023 do 19.6. 2023 v čase od 7.00 hod. do 15.00 hod., (v pondelok 5.6.2023 do 17.00 hod.) na sekretariáte riaditeľstva školy (u p. Ing. Paľovej alebo p. Kovačovicovej).

            Prosíme, aby si rozhodnutia prevzali obaja zákonní zástupcovia osobne (§ 31, ods. 1 zákona o rodine č. 36/2005 Z. z). V prípade, že rodičia podpísali pri zápise čestné prehlásenie, že rozhodnutie sa doručí len jednému zákonnému zástupcovi, toto rozhodnutie si prevezme tento zákonný zástupca.

            Zároveň prosíme rodičov prijatých prvákov, aby priniesli 15,00 € na doplňujúce učebné pomôcky.
            Rozhodnutia o neprijatí si prevezmú aj rodičia, ktorých deti budú pokračovať v plnení predprimárneho vzdelávania v materskej škole.