• Informácie pre rodičov - výška stravného
          • Informácie pre rodičov - výška stravného

          • Od 1. 1. 2022 sa mení výška príspevku zákonného zástupcu žiaka na čiastočnú úhradu nákladov v zmysle VZN mesta Nové Mesto nad Váhom č. 8/2018, dodatok č. 9, nasledovne:

            • I. stupeň:

            doplnkové jedlo - desiata 0,49 €

            hlavné jedlo - obed: 1,15 €

            • II. stupeň:

            doplnkové jedlo - desiata 0,53 €

            hlavné jedlo - obed: 1,23 €

        • Vyučovanie od 10. 1. 2022
          • Vyučovanie od 10. 1. 2022

          • Po vianočných prázdninách v pondelok 10.1.2022 začína riadne vyučovanie prezenčnou formou. Škola sa bude riadiť aktuálnym školským semaforom.

            Žiadame rodičov, aby prostredníctvom aplikácie Edupage vyplnili „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ alebo ho odovzdali v písomnej podobe triednemu učiteľovi v pondelok 10. 1. 2022. Zákonný zástupca je tiež povinný oznámiť škole informáciu „ Oznámenie o výnimke  z karantény (žiak)“ – tlačivo na Edupage.

            Do školy prichádzajú zdravé deti bez príznakov ochorenia.

            Naďalej platí pre žiakov povinnosť nosiť rúško.

            Upozorňujeme žiakov, aby si v pondelok ráno nezabudli priniesť prezuvky a cvičebné úbory.

            Vstup do školy pre žiakov bude otvorený od 7.30 hod., vyučovanie začína o 7.55 hod.:

            • Hlavný vchod: žiaci 5. - 9. ročníka, triedy 3.B, 3.C, 4.A.

             

            • Zadný vchod do prístavby: žiaci 2. ročníka, triedy 3.A, 4.B, 4.C – títo žiaci sa nebudú ráno čipovať.

             

            • Pri vstupe do školy žiaci používajú dezinfekciu.

             

            • Žiaci, ktorí vstupujú hlavným vchodom, sa ráno čipujú. Po skončení vyučovania a odchode zo školy sa čipujú všetci žiaci.

             

            • Prevádzka ŠKD bude v bežnom režime od 6.00 do 17.00 hod.

            V zmysle školského semaforu sa odporúča rodičom testovať žiakov v pondelok a vo štvrtok. Rodičia, ktorí si vyzdvihli testy, nahlásia výsledok testu cez Edupage - Domáci Ag test, oznámenie o použití.

            Ďalší záujem a objednávanie Ag testov pre žiakov sa bude realizovať podľa usmernenia zo strany MŠVVaŠ SR a na základe Vášho záujmu, ktorý nahlásite v ohlásenom termíne prostredníctvom aplikácie Edupage.

            Preto pravidelne sledujte, prosím, informácie na stránke školy.

          • Vianočné prianie

          • Vážení rodičia a priatelia školy, milí žiaci,

            najkrajšie sviatky roka prežite so svojimi najbližšími v zdraví, v pokoji a porozumení !

            Do nového roku Vám zo srdca prajeme pevné zdravie, úsmev na tvári, úspech v osobnom i pracovnom živote !

            Šťastný nový rok 2022!

             

          • Opäť výborné výsledky žiakov 2. stupňa v školskom kole Pytagoriády

          • V našej škole vychovávame nadaných matematikov. Žiaci 2. stupňa to znova dokázali v školskom kole matematickej súťaže Pytagoriáda, ktoré sa on - line spôsobom uskutočnilo v dňoch 8. a 9. decembra 2021.

            V piatackej kategórii P5 sme mali spolu štyroch úspešných riešiteľov, tak isto aj v kategórii šiestakov P6 - štyroch úspešných riešiteľov. Najviac úspešných riešiteľov bolo v kategórii siedmakov P7, Pytagoriádu úspešne vyriešilo šesť siedmačiek a siedmakov. V kategórii P8 najstarších súťažiacich žiakov - ôsmakov, ju úspešne zvládla jedna žiačka. Pozitívom je aj fakt je, že v každej z kategórií v 5., 6., 7., a 8. ročníku sme mali úspešných riešiteľov, spolu až 15 úspešných riešiteľov. Poďakovanie patrí žiakom, ktorí našu školu ukážkovo reprezentovali, a ich vyučujúcim, ktorí im dlhoročne vštepujú dôkladné vedomosti z matematiky. Všetkým gratulujeme k výborným výsledkom. Ukázali sme opäť náš skvelý matematický tím.

            A tu sú už naše konkrétne výsledky:

             

            Školské kolo - PYTAGORIÁDA 2021 - 2022

             

            5. ročník - Kategória P5

            V kategórii piatakov sa o matematické vavríny snažilo spolu 30 súťažiacich. Štyria naši žiaci a žiačky z nich napokon dosiahli méty najvyššie. Po hodinovom zápolení a riešení 15 náročných príkladov získal prvenstvo Robert Jůzl (20 bodov) z 5. A. Druhé miesto obsadila so ziskom 17 bodov Anna Sedláková z 5. A. Bronzovú medailu získala Leila Isabel Bieliková z 5. B ziskom 16 bodov. Z tejto triedy bola úspešnou riešiteľkou aj Ela Evinicová (5.B), ktorá získala 12 bodov. Úspešných riešiteľov a zároveň našich žiakov na súťaž pripravovali ich matematikári Michaela Janovická a Martin Šimovec.

            6. ročník - Kategória P6

            Výborné výsledky sme dosiahli aj v šiestackej kategórii, v ktorej bola konkurencia 22 súťažiacich. Opäť sme v tejto kategórii mali štyroch úspešných riešiteľov. Z víťazstva sa tešil Alex Kotleba (6.B) ziskom 21 bodov. Druhé miesto obsadila Tatiana Kurnická (6.B) s 18 bodmi a bronzovú priečku so 16 bodmi obsadil Lukáš Petrikovič, tiež žiak 6. B. Úspešnou riešiteľkou bola aj žiačka 6. C Nina Gordíková, ktorá získala 15 bodov. Žiakov na prvých troch miestach pripravovala pani učiteľka Michaela Janovická, štvrtú úspešnú riešiteľku pripravoval jej kolega Martin Šimovec.

            7. ročník - Kategória P7

            Najviac úspešných riešiteľov Školského kola Pytagoriády 2021 - 2022 sme zaznamenali v 7. ročníku. O víťazstvo bojovalo 16 najlepších matematikárov z tohto ročníka, až šesť z nich bolo napokon úspešných. Prvé miesto získala Natália Korienková (7.B) so ziskom 20 bodov, na druhom mieste skončil Ondrej Krupa z tej istej triedy 7. B s 18 bodmi. Bronz putuje vďaka Barbore Pomajbovej do 7. A so ziskom taktiež 18 bodov. Úspešnými riešiteľmi boli aj Ondrej Krajčí (7.C) - 17 bodov, Veronika Kostolányová (7.C) - 14 bodov a Timotej Petkanič (7.A) - 12 bodov. Žiakov na prvých troch miestach pripravoval ich vyučujúci Martin Šimovec. Ďalších dvoch úspešných riešiteľov na 4. a 5. mieste pripravovala ich matematikárka Radka Petrišinová.

            8. ročník - Kategória P8

            Náročnú kategóriu ôsmakov P8 riešilo v tomto ročníku Pytagoriády 15 súťažiacich z našej školy. Víťazkou tejto kategórie sa stala Hana Gavalcová z 8. C triedy, ktorá na víťazstvo potrebovala zisk 16 bodov. Stala sa tak zároveň jedinou úspešnou riešiteľkou Pytagoriády medzi našimi ôsmakmi. Na súťaž ju pripravovala jej vyučujúca pani učiteľka Radka Petrišinová.

            Výber z našich úspešných riešiteľov bude našu školu reprezentovať na Okresnom kole Pytagoriády, ktoré by sa malo uskutočniť v roku 2022 v jarných mesiacoch. (29. a 30.marca 2022)

            Pytagoriáda je medzi žiakmi obľúbená matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body. Výsledné hodnotenie sa tak skladá z dvoch položiek, z bodov za správnosť a z bodov za čas.

            Tak ešte raz, vďaka, žiaci a ich učitelia zo sveta matematiky. Nech vás konštanty i premenné i naďalej poslúchajú. Urobili ste nám radosť.

            Martin Šimovec,

            predseda PK - MAT

        • Snehuliaci z ŠKD
          • Snehuliaci z ŠKD

          • Veľkú radosť zo snehovej nádielky mali deti z ŠKD. O nej svedčia ich snehové výtvory-šťastní snehuliaci.

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Naša  základná škola opätovne i tieto Vianoce potešila babičky a deduškov  v Zariadení pre seniorov na Ul. Fraňa Kráľa v Novom Meste nad Váhom.

            Naplnili sme krabice (v našom prípade tašky) maličkosťami, ktoré ich potešia. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto sme nezabudli do tašiek vložiť i kus srdca. Deti a ich rodičia priniesli množstvo praktických, chutných alebo voňavých vecí a pani učiteľky s deťmi pripravili pre každého anjelika a vianočný pozdrav.

            Veríme, že naše láskou naplnené tašky vyčaria starenkám a starčekom úsmev na tvári. My sme tašky odovzdali zamestnancom Zariadenia pre seniorov s príjemným pocitom, že i v tejto ťažkej dobe sa dokážeme spojiť pre dobrú vec a urobiť tak Vianoce krajšími...

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa do tejto milej aktivity zapojili!

        • Rozsvietenie tretej sviečky na mestskom adventom venci
          • Rozsvietenie tretej sviečky na mestskom adventom venci

          •  

            Svojím významom nám advent ponúka príležitosť prežiť milé obdobie plné radosti zo stretnutí s našimi blízkymi a priateľmi. Tretia adventná – strieborná – nedeľa dokonca nesie meno Priateľstvo. Práve v predvečer tohto dňa žiaci našej školy vystúpili na námestí so svojím programom. Ukázali, že hudba spolu s priateľstvom dokážu vyčarovať krásnu vianočnú atmosféru.  Podarilo sa im naladiť ľudí, aby aspoň na chvíľu zabudli na každodenný zhon.  Naopak, spolu s deťmi si zaspievali tradičné slovenské koledy a spolu sa potešili, keď už tretia sviečka rozsvietila svoje vianočné svetlo.

             

            Mgr. Martina Stutzová, Mgr. Eva Čámerová

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Zapálenie tretej adventnej sviečky.

        • Dištančné vzdelávanie žiakov 2. stupňa
          • Dištančné vzdelávanie žiakov 2. stupňa

          • Na základe rozhodnutia Vlády SR od 13. 12. 2021 (pondelok) prechádzajú všetci žiaci II. stupňa na dištančné vzdelávanie. Vyučovať sa bude podľa upraveného rozvrhu, okrem výchov (ETV, NBV/NBE, VYV, HUV, TSV, THD, INF). Žiaci sú povinní dištančne sa vzdelávať. Neúčasť na online vyučovaní bude považovaná za neospravedlnenú absenciu.

            Všetci žiaci sú automaticky odhlásení zo stravy v školskej jedálni.

            Vianočné prázdniny budú v termíne od 20. 12. 2021 do 7. 1. 2022. 

        • Olympiáda v nemeckom jazyku
          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili na školskom kole Olympiády v nemeckom jazyku, ktoré sa tento rok konalo online. O postup do okresného kola súťaže zabojovali Stella Krupová z 9. a, Slavka Kolar a Matej Dzian z 9. b. Na 1. mieste skončila Stella Krupová a 2. miesto obsadil Matej Dzian. Obaja žiaci postupujú do ďalšieho súťažného kola, k čomu im srdečne blahoželáme. 

            Všetkým trom účastníkom olympiády však patrí obdiv za ochotu pracovať navyše a za odhodlanie, keďže sa len v 3. roku vzdelávania v tomto predmete pustili do tejto náročnej súťaže.

            Mgr. Martina Herdová

        • Štedré Vianoce pre všetkých
          • Štedré Vianoce pre všetkých

          • 29.11.2021 sa na našej škole napriek opatreniam uskutočnila potravinová zbierka pre ľudí v núdzi. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli pomáhať i v tejto, pre všetkých náročnej, dobe.

        • Vyučovanie od 29.11.
          • Vyučovanie od 29.11.

          • Vyučovanie od 29. 11. 2021  sa bude riadiť platným školským semaforom. Deti, učitelia i všetci zamestnanci školy majú povinnosť nosiť rúška. Od pondelka budú prijaté i ďalšie opatrenia, aby sme čo najviac ochránili naše zdravie.

            1. Dočasná zmena rozvrhu (rozvrh je nahratý na edupage), aby sa deti čo najmenej sťahovali a miešali.

            2. Činnosť ŠKD bude dočasne od 6.30 do 15.30. Deti, ktoré idú do rannej ŠKD vstupujú do školy hlavným vchodom, čipujú sa a idú do svojej kmeňovej triedy.

            3. Vstup detí do školy po 7.30 bude oboma vchodmi. Tredy 2.A, 2.B, 2.C, 3.A, 4.B a 4.C vstupujú do školy bočným vchodom (pergola), nečipujú sa. Žiaci pri vstupe do školy použijú dezinfekciu. Zo školy všetky deti odchádzajú hlavným vchodom a  pri odchode sa odčipnú.

            O ostatných opatreniach budú žiakov a rodičov informovať triedni učitelia. Prosím, sledujte edupage a stránku školy. Ďakujeme.

             

        • Opatrenia platné od 25. 11. 2021
          • Opatrenia platné od 25. 11. 2021

          • Vážení rodičia,

            vláda SR dnes schválila lockdown, ktorý napomôže znížiť šírenie vírusu. 

            https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2021/11/24_11_021_final.pdf

            V súvislosti s prevádzkou škôl a školských zariadení sa s účinnosťou od zajtra, t.j. 25.11.2021, zavádzajú nasledovné zmeny:

            • povinnosť nosenia rúšok pre žiakov v školách s výnimkou detí v materských školách,
            •  zákaz vychádzania sa nevzťahuje na sprevádzanie dieťaťa a žiaka do školy a školského zariadenia.

            Prosíme rodičov, aby deťom zabezpečili aspoň 2 ks rúšok. Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

        • Štedré Vianoce pre všetkých
          • Štedré Vianoce pre všetkých

          • V súčasnej náročnej situácii je starostlivosť o tých najzranitelnejších dôležitejšia než kedykoľvek predtým.  Prispejme na štedrovečerný stôl aj tým, ktorí majú menej šťastia ako my. 29. 11. 2021 na našej škole organizujeme zbierku trvanlivých potravín pre ľudí v núdzi. Priniesť môžete cestoviny, konzervy, instantné polievky, zaváraniny, ryžu, múku, cukor, olej, čaj, kávu, sladkosti pre deti... Potraviny môžu deti priniesť triednej učiteľke kedykoľvek do 29.11. Ďakujeme!