• Micro:bit na hodinách informatiky

          • V dnešnej dobe sme všetci obklopení rôznymi technológiami, a preto je potrebné mať digitálne zručnosti. Veľa súčasných detí bude v budúcnosti pracovať na pozíciách, kde ich budú potrebovať.  

            Vďaka grantovému programu ENTER pre školy 2020 – Digitálna generácia, vyhlásenému Nadačným fondom Telecom a nadáciou Pontis, sme na našu školu zakúpili sady micro:bitov a ďalšie rozširujúce príslušenstvo. Micro:bit je najjednoduchší programovateľný plošný spoj dostupný na súčasnom trhu. Bol vyvinutý anglickou televíziou BBC v rámci kampane na podporu výučby programovania vo Veľkej Británii (2016).

            Žiaci sa s micro:bitmi učili pracovať na hodinách informatiky. Naprogramovali si vlastnú animáciu, hraciu kocku, merali pomocou senzoru na micro:bite teplotu, vytvorili si vlastný krokomer, hru kameň/papier/nožnice až po zložitejšie projekty, ako sú práca so zvukom, ledkami a led pásikmi.

            Žiakom sa aktivity páčili, užili si pri nich veľa zábavy a hlavne pochopili základy programovania a zapájania elektrických obvodov (pripojenie reproduktora, lediek a led pásika). S micro:bitmi budeme pracovať aj naďalej, stále máme s nimi čo objavovať.

            Mgr. Michaela Janovická

          • Naši žiaci si vyskúšali tradičné kosenie a pracovali na vyvýšených záhonoch

          • Vo vyučovaní predmetu technika (THD) si žiaci II. stupňa osvojujú základné pracovné zručnosti a návyky z rôznych pracovných oblastí, organizujú a plánujú prácu a učia sa používať vhodné nástroje, náradie a pomôcky.

            Po dlhom dištančnom vzdelávaní, kedy žiaci prevažne sedeli, uvítali zaradenie aktivít na vytváranie postoja a hodnôt vo vzťahu k práci človeka a životnému prostrediu.

            V areáli školy pred oknami tried I. stupňa bola nevyužitá trávnatá plocha, ktorú žiaci I. stupňa plánujú využívať na environmentálne vzdelávanie.

            Najskôr si žiaci 6., 7., 8. a 9. ročníka vyskúšali tradičné ručné kosenie kosou. 

            Aj napriek daždivému počasiu sa podarilo v týchto dňoch dokončiť vyvýšené záhony. Drevené záhony sme získali svojpomocne. Bolo ich potrebné napustiť olejom a zvnútra pripnúť nopovú fóliu. Pre zabezpečenie čo najdlhšej trvanlivosti sme záhony vypodložili betónovými obrubníkmi. Dno je vyplnené konármi zo stromov, pokosenou trávou a napokon doplnené hlinou a substrátom.

            Žiaci I. stupňa tak začali prvý výsev rastlín v štyroch vyvýšených záhonoch.

            Pripravených bolo osem, no šikovným zlodejom sa podarilo štyri záhony z areálu školy ukradnúť...

                                                                                                                                                               Mgr. Ľubica Valová

          • Úspešná reprezentácia našej školy v renomovanej recitačnej súťaži

          • Hviezdoslavov Kubín 2021

             

                 Dňa 2. júna 2021 sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Novom Meste nad Váhom konalo okresné kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Realizácia súťaže bola tento rok výnimočná, pretože aj napriek rôznym obmedzeniam sa konal už jej 67. ročník. Našu školu reprezentovali žiaci vo všetkých troch kategóriách.

                V 1. kategórii sa predstavil Filip Černáček zo 4.A triedy, ktorý svojím prednesom presvedčil porotu, že mu patrí 2. miesto, pričom 1. miesto nebolo udelené.

                

                Druhú kategóriu reprezentovali Soňa Černáčková zo 6.C a Klára Stutzová z 5.B.

            Soňa si svojím presvedčivým a originálnym prejavom vybojovala 2. miesto s postupom do krajského kola, ktoré sa bude konať v septembri 2021 v Trenčíne.

             

            Srdečne jej k umiestneniu blahoželáme a prajeme jej, aby bola rovnako úspešná aj v ďalšom kole!

               

                 Tretiu kategóriu zastupovali žiaci 8.A Daniela KrasickáTomáš Žovák.

            Pre všetkých súťažiacich bola účasť na tomto podujatí určite obohacujúca.

                

                 Recitačná súťaž nám dáva možnosť vyhľadávať talentovaných žiakov v oblasti umeleckého slova, vedie ich k samostatnej tvorivej činnosti, upevňuje ich záujem o sebavzdelávanie, prispieva k účelnému a efektívnemu využívaniu voľného času.

                 Preto je naším prianím, aby žiaci i naďalej a bez obmedzení mohli pokračovať v tejto činnosti, a aby ich úsilie bolo ocenené v budúcich ročníkoch súťaže.

             

            Mgr. Martina Stutzová

             

             

          • S matematikou počas koronakrízy až do ďalekého Egypta

          • Napriek tomu, že dištančné vzdelávanie a vyučovanie na ceste za novými matematickými vedomosťami a schopnosťami prináša množstvo zložitých internetových nástrah, poskytuje zároveň domáci priestor a zvýšené množstvo hodín v pohodlí činžiakov či rodinných domov na matematické aktivity, na ktoré v bežnom vyučovaní s rozvrhom prešpikovaným množstvom rozličných hodín nabitých  v tradičnom školskom rozvrhu nie je čas.

            Objavili sme matematický svet pyramíd

            A tak sme sa počas dvoch školských rokov, počas ktorých nás prenasledoval koronavírus, začali pohrávať s matematickým priestorom a trojrozmernými telesami, ktoré ponúkajú nekonečné priehrštie nepoznaného. Síce dlhodobo na diaľku, ale o to intenzívnejšie s roztváraním plnej noše dobrých nápadov s fantáziou bez hraníc. V rámci spoznávania štvorbokých ihlanov sme teraz už so žiakmi 6. A a 6. B navštívili imaginárne aj horúci a exotický Egypt a jeho stavby z dávnej histórie. Veď ihlan je po anglicky pyramid, a tak sme sa dostali priamo na povrch i do útrob unikátnych stavieb ponúkajúcich nekonečnú sféru nepoznaného priamo v našich domácich priestoroch. Spojili sme matematiku s históriou, záhady dejín našej planéty a dejín matematiky do kompaktného celku symbiózy dávneho a moderného sveta.

             

            Slovenské prvky na egyptskej architektúre

            Okrem toho, že nám pyramídy priblížili nové matematické pojmy povrch a objem ihlanov, pomohli nám rozvíjať svoju žiacku fantáziu, ktorej majú moji šiestaci naozaj dostatok s neutíchajúcimi zásobami inšpirácií. So stále pribúdajúcimi novými  nápadmi  z dielne nastupujúcej matematickej generácie sme nekonečné množstvo stien pyramíd pokryli námetmi, za ktoré by sa určite nehanbil ani sám Tutanchamón, faraón z 18. dynastie. Mimochodom, mal zaujímavé aj trónne meno - Nebcheprure a bol jedným z mála faraónov, ktorého hrobka sa našla nevykradnutá.  Exotické zvieratá, romantický východ Slnka, množstvo hieroglyfov a symbolov spojených so životom faraónov a dokonca aj slovenské námety v podobe Kriváňa či čarovných domčekov ľudovej kultúry z Čičmian na egyptských megalomanských projektoch. Na pyramídach v našej dielni ožili levy, žirafy, ťavy, ale aj originálne ornamenty či neodmysliteľné sfingy a množstvo iných kresieb a námetov. Veľká pyramída v Gize si tak na diaľku zasúťažila so slovenskou architektúrou v Čičmanoch.

             

            Nové matematické objavy na vás ešte čakajú

            Aj touto cestou sa chcem mojim šiestakom zo 6. A a zo 6. B poďakovať za množstvo príjemných chvíľ, ktoré či už v dištančnom alebo prezenčnom vyučovaní už druhý rok spolu prežívame pri odkrývaní matematických tajomstiev a príjemných záhad na ceste za poznaním doteraz nepoznaného. A čaká vás matematických objavov naozaj ešte veľmi veľa. Je sa na čo tešiť. A v tejto chvíli sa spoločne potešme pohľadom na pyramídy od terajších žiakov zo 6. A a 6. B triedy.

             

            PS: A komu sa naše práce dnes zapáčili, o týždeň vám prinesieme ďalší horúci matematicko - historický bonus. Tentokrát v našich cestičkách za matematikou a starými dejinami zavítame až pod legendárnu grécku Akropolu. Ako sa dá spojiť učivo o valcoch s gréckou mytológiou uvidíte opäť na našich žiackych excelentných výtvoroch.

             

                                                                                                                                                                Martin Šimovec,

                                                                                                                                                                váš matematikár

          • Prírodné látky – projektové vyučovanie žiakov deviateho ročníka

          • Všetci vieme, aké sú pre človeka dôležité cukry, tuky, bielkoviny, vitamíny, enzýmy či hormóny. Aby sa deviataci dokonale zoznámili s ich chemickým zložením, funkciami, dôležitosťou pre ľudský organizmus, v akých sú potravinách, ktoré sú zdraviu prospešné, riešili túto tému na hodinách chémie projektovým vyučovaním. Začali už počas dištančného vzdelávania a svoje úsilie dokončili v škole. Každý žiak spracoval a vysvetlil svojim spolužiakom jednu tému. Nakoniec zhotovili plagáty a s ich prácou sa môžu oboznámiť aj ostatní žiaci druhého stupňa.

            Oľga Malíková

        • MDD
          • MDD

          • 1.jún bol dňom, ktorý sme venovali našim deťom. Pani učiteľky 1. stupňa pre žiakov pripravili zábavné, športové i vedomostné stanovištia, na ktorých si triedy zmerali navzájom sily, zbierali body a najmä si to užívali. Žiaci museli ukázať nielen svoje vedomosti, športové zručnosti, ale tiež to, že vedia spolupracovať a dohodnúť sa. Víťaznou triedou sa nakoniec stala trieda s tímovým názvom JOŽO, pod ktorým sa nám predstavili žiaci 4.A. Trieda získala špeciálnu tortu, ale sladkú  odmenu si za snahu a bojovnosť zaslúžili i všetky ostatné triedy.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album MDD.

          • Medzinárodný deň detí

          • Medzinárodný deň detí:

            Po literárnom maratóne sme zvládli aj nástrahy vedomostnej súťaže

            Pestrú mozaiku radosti, úsmevov a súťaží popretkávanú vedomosťami a hrami rozohrali počas Medzinárodného dňa detí 1. júna 2021 žiaci 2. stupňa Základnej školy na Ulici kpt. Nálepku v Novom Meste nad Váhom. V modelovanom niekoľkohodinovom netradičnom a pútavom vyučovaní sa počas celého doobedia pretavil ich vyučovací čas na literárny maratón v súzvuku s vedomostnými súťažami pripomínajúcimi profesionálne televízne scény s moderátormi a množstvom náročných otázok. Samozrejme, nezabudlo sa ani na body, výhry a víťazov.

            Literárny maratón s obľúbenými knižkami

            Literárny maratón na našej škole odštartovala medzi mnohými inými publikáciami aj kniha Ricka Riordana Percy Jackson1: Zlodej blesku, ktorou sa vyrastajúca generácia vďaka podmanivým a strhujúcim mytologickým súvislostiam so starým Gréckom nedokáže nikdy presýtiť. Ale svoje miesto dostal aj spisovateľ Robert Arthur a jeho mnohými generáciami stále obľúbení Traja pátrači. Skupinové čítanie jeho nezabudnuteľných príbehov s trojicou malých pátračov a detektívov: Jupiter Jones, Bob Andrews a Peter Crenshaw, vtiahlo do podmanivého deja so silnou krimizápletkou všetkých milovníkov dobrej detektívky z našej školy. A tak opäť v mnohých triedach ožili Záhady šepkajúcej múmie, Strašidelného zámku či Zajakavého papagája. A medzi čitateľmi 2. stupňa získala svojich nových stúpencov určite aj Sue Townsendová s Tajným denníkom Adriana Mola, ktorý si školáci z Nálepkovej ulice spoločne čítali.

             

            Vedomostné súťaže preverili mozgové závity

            A po literárnom maratóne s miliónmi písmeniek na trati prišla aj očakávaná vedomostná perlička. Tentokrát formou neúprosnej súťaže. Otázky rôznej náročnosti z oblasti kozmu, astronómie, matematiky, zemepisu, biológie, filmu, športu, hudby, ale aj slávnych osobností z domova i zo zahraničia a mnohých ďalších kategórií preverili mozgové závity aj tých najskúsenejších. Žiacke družstvá vytvorené v každej triede sa neúprosne snažili získať každý bod, ktorý by družstvo posunul k vytúženému víťazstvu. A, samozrejme, ako správni rodáci, do súťaže sme zaradili aj otázky spojené s Novým Mestom nad Váhom či našou školou. Veď osobností, ktoré vyrástli v Novom Meste nad Váhom i na našej škole, máme naozaj dosť. Striedali sa otázky o planétach so zaujímavosťami zo sveta živočíšnej ríše, zavítali sme aj k najväčším pyramídam sveta či k Niagarským vodopádom, spoznávali skvelých hudobných interpretov, ale aj notovú osnovu či zavítali na olympijské hry, koncertné pódiá a medzi našich úspešných športovcov.

             

            Na MDD vyhrali tentokrát všetci

            A hoci súťaže majú vždy aj svojich víťazov, tentokrát okrem tých, čo sa dostali na najvyšší piedestál, zvíťazili naozaj všetci. Radosťou z hry, dobrou náladou, pohodou počas celého dňa, ktorá bola v podvedomí obohatená o nové poznatky z mnohých zaujímavých oborov ľudskej činnosti.

             

            A tak, ešte raz, všetci naši školáci, všetko najlepšie k vášmu dnešnému dňu, k Medzinárodnému dnu detí.

                                                                                                                                                                   Martin Šimovec

        • Informácia o prevádzke škôl a školských zariadení od 17. 5. 2021
          • Informácia o prevádzke škôl a školských zariadení od 17. 5. 2021

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva SR č. 2021/13405:1-A1810 z 13. mája 2021 a zaradenia okresu Nové Mesto nad Váhom podľa regionálneho covid automatu od 17.5.2021 do I. stupňa varovania (ružový okres) budú všetky školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od 17.5.2021 v prevádzke a budú poskytovať vzdelávanie a výchovu prezenčne pri dodržaní opatrení v mimoriadnej situácii stanovených platnými vyhláškami ÚVZ SR, opatrení stanovených školským semaforom a súvisiacimi manuálmi a odporúčaniami.

            V školách a ŠZ naďalej platia obmedzenia pre niektoré činnosti: nepovoľuje sa pobyt žiakov v škole v prírode, účelové cvičenia, účasť školských skupín na hromadných podujatiach kultúrneho charakteru.

            Vyhlásenie o bezinfekčnosti treba predložiť iba v prípade, že žiak nebol v škole viac ako 3 po sebe nasledujúce dni vrátane víkendu.

            https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-13-5-2021-s-ucinnostou-od-17-5-2021/

             

             

        • Podjavorinskej Bzince
          • Podjavorinskej Bzince

          • 12. mája sa na našej škole uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže, na ktorej sa zúčastnili žiaci od druhého ročníka. Deti predniesli ukážky z poézie a prózy. Blahoželéme víťazom vo všetkých kategóriách.
        • Vyhlásenie o bezinfekčnosti
          • Vyhlásenie o bezinfekčnosti

          • Vážení rodičia, nezabudnite, že i tento víkend je potrebné potvrdiť "Vyhlásenie o bezinfekčnosti". Urobiť tak môžete elektronicky cez edupage (Žiadosti/Vyhlásenia) alebo si tlačivo stiahnuť, vytlačiť a vypísať. Dajte si pozor, aby ste potvrdili správne tlačivo - aktuálne na ďalší pracovný týždeň. Prajeme Vám príjemný a slnečný víkend!

        • Informácia o prezenčnom vzdelávaní od 3. 5. 2021
          • Informácia o prezenčnom vzdelávaní od 3. 5. 2021

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva SR č. 2021/12811:1-A1810 z 12. apríla 2021 a zaradenia okresu Nové Mesto nad Váhom podľa regionálneho covid automatu od 3. 5. 2021 do II. stupňa varovania (červený okres) budú školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od 3.5.2021 v prevádzke nasledovne:

            1. materských školách sa poskytuje vzdelávanie prezenčne.
            2. základných školách sa prezenčne vzdelávajú žiaci všetkých ročníkov.
            3. základnej umeleckej škole sa prezenčne vzdelávajú žiaci individuálnou formou okrem spevu a dychových nástrojov.
            4. V prevádzke sú školské kluby detí školské jedálne pre deti vzdelávajúce sa prezenčne.
            5. Prevádzka centier voľného času zostáva prerušená.
            6. Pobyt žiakov v školách v prírode nemožno organizovať, rovnako hromadné podujatia ako účelové cvičenia a pod.

            Regionálny covid školský automat platný od 3.5.2021 je dostupný tu:  https://www.minedu.sk/mapa-covid-skolsky-automat/  

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva môže v závislosti od epidemiologickej situácie na regionálnej alebo školskej úrovni rozhodnúť o prevádzke škôl a ŠZ inak.

            Žiaci nepotrebujú pri nástupe do školy test, potvrdia iba Čestné prehlásenie  cez Edupage (až v nedeľu 2. 5.) alebo si ho vyzdvihnú v škole. 

            Naďalej je potrebné dodržiavať  R-O-R. Prekrytie horných dýchacích ciest - rúško alebo respirátor. 

            Viac informácií: VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest.

             

        • Vyhodnotenie výzvy Do školy po svojich
          • Vyhodnotenie výzvy Do školy po svojich

          • Týždeň našej výzvy je za nami. Sme vďační za to, koľko detí, rodičov a pani učiteliek sa do výzvy zapojilo. Za každé auto, ktoré zostalo doma, Vám naša planéta Zem určite ďakuje. Veríme, že týmto týždňom sme sa naštartovali a budeme sa snažiť chodiť po svojich čo najviac i naďalej.
             
        • Hurá do školy po svojich
          • Hurá do školy po svojich

          • 22.4.2021 prišlo do školy eko spôsobom 185 detí a učiteľov z 1. stupňa. Na prvý deň skvelé číslo! Pridáte sa zajtra k nám?

            23.4.2021 - Teší nás, že dnes sa počet ešte zvýšil na 195!!! 

            VÍKEND - Sme radi, že nám počasie prialo a vy ste strávili vonku veľa času a prešli množstvo krokov a kilometrov. Všetko sme porátali a prerátali a za víkend žiaci 1.stupňa prešli spolu neuveriteľných 3362,6 km. Z Nového Mesta nad Váhom by sme sa tak dostali až do francúzskeho Caen a späť!

            26.4.2021 - 173

            27.4.2021 - 190 Zajtra nás čaká posledný deň výzvy. Pridajte sa!!!!

            28.4.2021 - 182 :-)

        • Vzdelávanie žiakov od 26. 4. 2021
          • Vzdelávanie žiakov od 26. 4. 2021

            1. Od pondelka 26. 4. 2021 bude v škole pokračovať prezenčné vyučovanie žiakov I. stupňa, žiakov 8. a 9. ročníka. Žiaci 9. ročníka budú mať vyučovanie zamerané na prípravu k prijímacím pohovorom.
            2. Žiaci 5. - 7. ročníka sa budú vzdelávať naďalej dištančne na základe rozhodnutia ministra školstva SR č. 2021/12811:1-A1810 z 12. apríla 2021 a zaradenia okresu Nové Mesto nad Váhom podľa regionálneho covid automatu od 26. 4. 2021 do III. stupňa varovania (bordový okres).
            3. Od 26. 4. 2021 sa všetci žiaci učia podľa upraveného rozvrhu R_2020_2021_H. Skontrolujte si, prosím, zmeny!
            4. Podmienkou nástupu žiakov I. stupňa do školy je pretestovanie jedného zákonného zástupcu, s ktorým dieťa žije v spoločnej domácnosti, u žiakov 8. a 9. ročníka aj pretestovanie žiaka a 1 zákonného zástupcu, s ktorým dieťa žije v spoločnej domácnosti (uznesenie vlády č. 160/2021 zo 17. 3. 2021). Povinnosť preukázania negatívneho výsledku testu sa nevzťahuje na osoby, ktoré majú výnimku z testovania, o výnimke informujte triedneho učiteľa.
            5. V prípade, že žiak nenastúpi do školy, vyučujúci nebudú tieto deti vzdelávať dištančne, ale budú im len zasielať úlohy na vypracovanie. Rodič je povinný túto skutočnosť oznámiť škole, komunikovať prostredníctvom triedneho učiteľa a zabezpečovať vzdelávanie svojmu dieťaťu. Ak tak neurobí, škola bude túto skutočnosť považovať za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky.
            6. Testovanie obyvateľov bude mesto Nové Mesto nad Váhom realizovať aj v priestoroch našej školy v sobotu 26. 4. 2021 v čase od 8.00 do 19.45 hod. Je možné prihlásiť sa online cez stránku: https://testovanie.nove-mesto.sk/.
            7. Rodič najneskôr v pondelok 26. 4. 2021 pred nástupom žiaka na vyučovanie cez aplikáciu Edupage potvrdí čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov (žiak I. stupňa:  TLAČIVO 11ažiak II. stupňa: TLAČIVO 8a)Tlačivo nájdete v záložke Žiadosti/vyhlásenia, Pridať žiadosť/vyhlásenie. Súčasťou vyhlásenia je aj kópia certifikátu alebo potvrdenie o výnimke (stačí foto alebo sken priložiť k vyhláseniu).
            8. Rodičia, ktorí nepoužívajú túto aplikáciu, môžu si vyhlásenie zobrať aj v škole vo vestibule počas testovania a  odovzdať ho triednemu učiteľovi v tlačenej forme najneskôr v pondelok 26. 4. 2021 pred nástupom na vyučovanie. Bez tohto vyhlásenia nemôže žiak do školy nastúpiť! Pozn.: Vyhlásenie je vhodné potvrdiť a odoslať až po víkendovom testovaní, pretože test má platnosť iba 7 dní. Každý  pondelok je potrebné vyhlásenie opätovne predložiť/vyplniť.
            9. Nosenie rúšok alebo respirátorov je povinné pre všetkých žiakov na základe vyhlášky ÚVZ č. 175/2021. Výnimky z prekrytia horných dýchacích ciest (nosenia rúška alebo respirátora) upravuje táto vyhláška.

            Tlačivo pre žiakov I. stupňa     .DOC

            Tlačivo pre žiakov II. stupňa    .DOC

            Stanovisko k niektorým otázkam súvisiacim s obnovením školského vyučovania

        • Skvelé výsledky žiakov 2. stupňa v okresnom kole Pytagoriády
          • Skvelé výsledky žiakov 2. stupňa v okresnom kole Pytagoriády

          • V našej škole vychovávame výborných matematikov. Žiaci 2. stupňa to opäť dokázali na okresnom kole matematickej súťaže Pytagoriáda, ktoré sa on - line spôsobom uskutočnilo v dňoch 13. a 14. apríla 2021. V piatackej kategórií P5 sme získali dokonca dvojnásobné víťazstvo, ďalší vzácny kov - bronz sme získali aj v kategórii siedmakov P7. V každej z kategórií v 5., 6., 7., a 8. ročníku sme mali spolu až 17 úspešných riešiteľov. Poďakovanie patrí žiakom, ktorí našu školu ukážkovo reprezentovali a ich vyučujúcim, ktorí im vštepujú vedomosti z matematiky. Všetkým gratulujeme k výborným výsledkom. Ukázali sme opäť náš skvelý matematický tím.

        • Výzva na víkend :-)
          • Výzva na víkend :-)

          • Milí žiaci, máme pre Vás výzvu č.2. Čaká nás víkend a veríme, že počasie nám bude priať. V rámci našej akcie „Chodíme do školy po svojich“ Vás vyzývame k víkendovému športovaniu (chôdza, beh, cyklistika, turistika, korčule, kolobežka ....) Určite každý z Vás má doma krokomer alebo aplikáciu v mobile, ktorá Vám zaznamená, koľko krokov alebo kilometrov ste prešli. Zapíšte si údaj do slovníčka – zasúťažíme si, ktorá trieda prejde najviac. Ak náhodou takúto možnosť nemáte, zapíšte si, koľko času ste športovou aktivitou strávili. Údaje Vám podpíšu rodičia a nahlásite ich v pondelok svojej pani učiteľke. POZOR! Zapíšte si údaje za dni sobota a nedeľa a len kroky alebo kilometre, ktoré ste spravili priamo VY. Prajeme Vám, aby ste strávili príjemný športový víkend. Dávajte na seba pozor!